Afdelingen

Sloebers 

De sloebers zijn de allerjongsten: leerlingen uit het 1ste en 2de leerjaar lager onderwijs.

Samen met de leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van bosberen, prinsen en prinsessen en indianen. Ze kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Op bivak vallen ze in slaap bij een verhaaltje van de leiding. Mascotte: Ribbel.

 

Speelclub

Dit is de 2de jongste afdeling: leerlingen uit het 3de en 4de leerjaar basisonderwijs.

De speelclubbers wagen zich aan al aan meer uitgebreide spelletjes met een hogere moeilijkheidsgraad dan de sloebers. Ze leren op al op jonge leeftijd het belang van in groep werken en spelen. Mascotte: Mazzel.

 

Rakwi's 

De Rakwi's zijn de derde groep in de ladder van jong naar oud: leerlingen van het 5de en 6de leerjaar lager onderwijs.

De 9- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen waarmee de leiding toffe spelen verzint. Mascotte: Sjoepap.

 

Tito's

De Tito's zijn de derde oudste afdeling: leerlingen van het eerste en tweede jaar secundair onderwijs.
De tito's (12-14) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s…                           Mascotte: Flam & Spetter.

 

Keti's

De keti's zijn de 2de oudste groep: dit zijn de leerlingen van het 3de en 4de jaar secundair onderwijs.

De keti's (14-16) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven ketiblad. Mascotte: Boo en Bie de bever(s).

 

Aspi's

De Aspi's zijn de oudsten: leerlingen 5de en 6de jaar secundair onderwijs. De aspi's (16-18) nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Mascotte: Freek de egel.